Egypt is the mother of the world !

Hallå där,
idag har det inte hänt så himla mycket alls kollade mycket på
Egyptiska nyheterna med pappa och måste säga att detta e katastrofalt!
Efter det drog jag och mamma iväg och handlade en massa i och med att min syster
Maggie kommer hem imorgon ifrån Egypten. Theresa och Beda kommer också imorgon !
Ska bli riktigt kul och träffa Beda, saknat honom så enormt,
mosters ögonsten ♥

Som ni vet är det kaos i Egypten pga presidenten Hosni Mubarak som ni ser på bilden till vänster. Folket vill att han avgår men han vägrar. Han är en väldigt girig man som haft makten i över 30 år nu och själv är han 83 år gammal. Visst han har varit en väldigt bra president men nu tycker vi att det är dags att han avgår han leder inte direkt Egypten framåt längre. Mubarak skäms för allt som hänt och händer, han stängde av all internet i Egypten och alla telefonledningar så att ingen kunde ringa ut i världen elr ta kontakt med den yttre världen och berätta vad som pågick i Egypten, men självklart kom det fram ändå. Iom att han är en president så får han inte fly till andra länder för inga länder kommer att ta emot honom, men hans familj flydde till London och tog med sig över 20 väskor och kistor fyllda med pengar och andra värdefulla grejer.

Folket började demostrera stort och ta våld till sig och slå sönder banker och museum och ja, allt möjligt.
Med andra ord dem gjorde feta uppror och Hosni tog också våld till sig och tog in den egyptiska armen och sa åt dem att döda dem som gjorde motstånd och en massa vilket absolut inte är snällt. Mubarak påstår att om han avgår så kommer hela Egypten att bli kaos men det är den ju även nu också.

 Baba Shenouda som är påven för dem Koptiska Ortodoxa i Egypten har gått ut i TV:n och sagt att vi kristna inte får gå ut och demostrera och göra uppror emot Mubarak så att hela saken inte skylls på oss sen, han sade även att Hosni kommer att gå med på att avgå så småning om.  
Efter en lång tids tjatande så gick han äntligen med på att avgå men inte nu utan i höst när valet är.
Hälften av befolkningen vart nöjda och lugnade ner sig medans den andra halvan fortfarande gör uppror och fortfarande krigar emot och nu börjat kriga mot andra halva delen av befolkningen och de slåss och dödar varandra vilket är hemskt på riktigt asso :/

Vi får hoppas att allt lugnar ner sig snart och att vi får en bra president sen efter detta.
Jag tycker det är bra att Hosni Mubarak gått med på att avgå, väldigt starkt gjort av honom.
Jag skäms över vad folket gjort emot museumet och alla saker ni stulit därifrån, ni förstör Egypten och ni säger själva att Egypten är landet där allting började så varför förstöra all bevis och alla värdefulla grejer, tycker att ni ska lämna tillbaka allt ni stulit och försöka göra Egypten till ett bättre land och sluta upp med att förstöra och döda varandra !


-K




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0